Сръбският специалист Владо Джурович се е съгласил да води баскетболния ЦСКА да края на сезона. Новината потвърди самият той в интервю за Дарик радио тази вечер. Договорът трябва да бъде подписан утре, а в понеделник Джурович се очаква в София. Сърбинът е отклонил предложение да парафира контракт и за следващия сезон, засега ще е старши треньор на „червените” до края на сезона.

На въпроса дали е вярна информацията, че преговаря с българския ЦСКА Джурович отговори така: „Трябва да ви кажа истината – да – моят агент преговаря с господин Барчовски, ако не греша, той ми каза, че преговаря в него. В момента съм свободен. Съветник съм в Нови Сад, но иначе живея в Белград и два пъти седмично имам ангажименти в Нови Сад, където съм сега. Но наистина преговарям с ЦСКА и казах ОК. Съгласих се. Не познавам ситуацията там. Знам, че ЛукОйл Академик са първи и съм ги гледал по телевизията. Другите отбори не ги познавам. Да, знам, че ЦСКА са втори, но не знам нищо повече. Но все пак съм бил в доста страни – във Франция, Белгия, Литва, а 15 години съм работил в Гърция, така че имам опит и нямам притеснения да дойда там и да опитам да направя нещо.”

„Предложиха ми да остана и следващата година, но аз предпочитам първо да видя какво е положението. Не, че съм против това, но искам първо да видя отбора и дали можем да постигнем нещо. Ако е ОК, може да подпиша и за следващата година, но сега – само за два месеца. Казаха ми, че плейофите стартират на 6-ти април и имам две седмици да подготвя нещо ново и аз се съгласих. Ако всичко е наред, трябва да съм там в понеделник”, завърши сърбинът.