Отборът на Черно море поднесе изненадата на кръга след подновяването на баскетболното първенство. Варненци победиха като домакин отбора на ЦСКА с 86:80 (26:20, 26:23, 16:16, 18:21).

Пред около 600 зрители в зала „Христо Борисов”, новият старши треньор на „червените” Владо Джурович стартира със загуба при дебюта си начело на този тим.

„Играхме добре и с вяра в собствените сили. Показахме характер. Получи се хубав мач. Мисля, че и ЦСКА не се представиха лошо, но треньорската смяна винаги се отразява, особено когато новият наставник е чужденец и тепърва се запознава със ситуацията в клуба”, коментира заместник-председателят на Черно море Симеон Варчев, който добави, че ако варненци запазят настроението в играта си могат да поднесат изненада в плейофите.

Във втория мач от тази вечер отборът на ЛукОйл Академик победи Балкан с 99:76 точки в първия кръг след подновяването на първенството, след турнира за Купата на България и Мача на звездите.

Пред около 750 зрители в спортния комплекс в Правец „студентите” се наложиха категорично над благоевградчани.
Още в първата част домакините дръпнаха в резултата с 33:13, което им бе достатъчно за крайния успех. Следващите части завършиха съответно 24:25, 20:16 и 22:22.