"Спечелихме заради големите сърца на играчите ми. Първия мач не беше така. Играем срещу добър отбор, направихме някои необходими промени в защита. В нападение вкарахме много трудни тройки, Брендън Браун ни водеше напред. Можеше да спечелим и в редовното време, но Левски винаги може да предложи нещо, да направи нещо за победа. Не искам да се връщам в София за пети мач. Ще се опитаме да приключим нещата в Ботевград", коментира старши треньорът на Балкан Небойша Видич след победана над Левски Лукойл след продължения като гост със 105:99 точки.

Така Балкан изравни резултата в серията на 1:1 победи, а третият двубой е в понеделник в Ботевград.

"Спечелихме с характер. Извинявам се, че отговарям с една дума, но наистина беше това. Ако ви кажа, че няма да се опитаме да спечелим двата мача в Ботевград, значи не сме победители. Във всеки мач се борим. Не мисля, че имаме предимство. И ние, и Левски, сме отбори, които могат да откраднат победи като гост. Ще подходим с голямо уважение към тях", заяви от своя страна баскетболистът Павлин Иванов.

източник: LAP.bg

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов сподели след мача:

"При всички случаи едно от основните неща, които се отразиха, е ранното излизане на Калоян Иванов. Безспорно, това променя конфигурацията на нещата. Изиграхме слаба трета част. Трябва да поздравим съперника за победата, но ние не по-малко щяхме да сме заслужили. Една тройка на Хопкинс промени реално изхода на мача, защото беше решаваща. Излязоха доста мотивирани след почивката."

"Хубавото е, че много се борихме. Успяхме да се върнем. Можехме и да отбележим в края. Започнахме добре в продължението. Смятам, че там не достигна самочувствие на Маравич в 1-2 ситуации, както и тези тройки на съперника, особено тази на Хопкинс. Има го в баскетбола. Днес може би тази стрелба влезе, защото съперникът заслужава повече. Няма да се откажем. Миналата година отидохме при същия резултат в Ботевград. Никой не знае какво ще се случи оттук нататък", добави Тити Папазов.