Капитанът на баскетболния ни шампион Тодор Стойков заяви след успеха на „студентите” над Макаби Хайфа в Еврочалъндж, че най-важно е продължаването напред в следващата фаза на турнира. ЛукОйл е почти сигурен за четвъртфиналите, като се очаква резултата от двубоя между Нетаня и Спартак Санкт Петербург. Стойков пък завърши срещата в зала „Универсиада” с 9 точки и 5 асистенции.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК!

„Така мисля и аз, че отборът на едно 90% се е класирал за следващата фаза, което реално ще ни осигури реално още два мача през март. Като цяло добре за нашия отбор и продължаваме напред. Тук няма значение с колко ще победим. Важна е самата победа. Засега всичко е под контрол”, сподели Тодор Стойков, а по повод следващия мач на шампионите от състезанието, който е гостуване в Русия на Спартак, капитанът на ЛукОйл Академик каза:

„Отиваме да играем добре. Ще излезем срещу един от най-силните отбори в групата. Ще се опитаме да играем по-спокойно, когато няма напрежение върху отбора и ако може да победим – да победим. Ако не, все пак всеки един отбор в Европа има моменти, когато губи, побеждава. Важно е да се класираме за следващата фаза и да мислим позитивно като цяло за баскетбола.”

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК!