Капитанът на ЛукОйл Академик Тодор Стойков бе разочарован от поражението на състава от Валенсия в третия кръг на Еврокъп и заяви, че тимът не е играл достатъчно отборно.

„Видяхте, че отборът на Валенсия е доста корав отбор и ако ние не играем разумно и по начина, по който трябва да играем – отборно, както трябва да играем, защото има моменти в днешния мач, в който не играхме по този начин, няма как да победим. Продължаваме напред и това е. Играем всеки мач за победа. Използваме си възможностите и ако променим играта, а ние можем да играем по-добре, може и да успеем. Виждате, че дори, когато Тиаго Сплитер не е на терена, Валенсия играе изключително добре, така че с него и без него, отборът на Валенсия е доста корав отбор и трудо би се дал. Също и отборът на АСВЕЛ. Дано да успеем”, заяви Тодор Стойков.

На въпрос защо тимът не е играл достатъчно разумно, Стойков отговори: „Иска ми се да ви кажа защо не играехме достатъчно разумно, но ще вляза в конфликт. Те феновете го виждат. Не искам да казвам неща, които не трябва да казвам. Ако трябва на някой да кажа нещо, ще го кажа в съблекалнята. Не играхме отборно. Това мисля, че е абсолютно достатъчно. Вижда се, че има ситуации, в който нашият отбор не игра по начина, по който трябва. Няма конфликт, всеки иска да се докаже сам, а баскетболът е спорт, в който трябва да играем един за друг. Това е разликата от предишния мач и сега.”