Старши треньорът на Левски Константин Папазов даде своята гледна точка за пререканията си с наставника на Рилски спортист Росен Барчовски след победата на "сините" с 91:84.

"Съдбата ще бъде на моя страна. Имаме добри спортисти и имаме и спортен шанс, защото има Господ. Аз вярвам в Господ. След мача стана скандал, защото предишните дни се договорихме мачът да почне в 18:15, ако ТВ7 се съгласи. Официално бяха обявени нещата сутринта преди мача. Не по-рано, по-късно трябваше да бъде преместен мача с 10 минути. Всички знаеха, причината бяха феновете на Левски, никой не го отрича. Не сме правили нищо зад кулисите на абсолютно никой. Ние можехме да отложим мача с 20 минути с всякакви свинщини - вода, ток и ред други неща, които позволява правилника", заяви по правило емоционалният Папазов.

"Ние достойно говорихме с него: "Росене, ще тренирате ли сутринта?". Той каза "Тити, нямаме пари, прибираме се. Да знаете, чакаме потвърждение от ТВ7 дали може мачът да почне от 18:15, защото сме организирали автобуси за нашите фенове". В 12 без 20 Христо Христов, който е мениджър, се обажда и казва "Росене, ТВ 7 каза, че не може 18:15, може 18:08, максимум 18:10". Това се знае. Пристига Росен Барчовски с неговия отбор за полуфинал. Отлично настроение. Гледаме Левски - Локо. Локото бие 1:0. Аз му казвам: "Имаш късмет, сигурно сега феновете няма да дойдат". Всичко е кристално ясно. Изсирам се на мача, правя грешка неумишлена. Става патаклама, преиграва се мача. Той отива и дава интервю пред вас и казва: "Искам да знам защо и кой промени мача на 18:10". Е как да не полудея, кажете хора. Ако той е враг, ако той е чужд човек, ако той е човек, който не уважавам, може би няма да обърна внимание. Този човек е първият, който съм го хранил и съм го поил и съм му дал възможност да бъде треньор. И продължавам да твърдя, че съм взел правилно решение и че Росен Барчовски е много добър треньор", каза още наставникът на "сините"

"Много ми дойде, не се сърдя за мача в София", добави Папазов и се изказа ласкаво за публиката на мача с Рилски спортист въпреки обидните скандирания, които се чуваха от трибуните по неговия адрес.

Цялото интервю на Тити Папазов можете да чуете в прикачения аудиофайл.