„Общо взето ние играхме свободно нападение с цел да не покажем нищо от това, което тренираме за понеделник. Знаехме, че има риск в това нещо. Може би емоцията от рождения ден и това, което се случи преди мача се отрази на Харпър. Малко беше по-пренавит”, коментира старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов след като тимът се класира на финал за Купата на България. „Сините” биха Ямбол с 82:76 точки във втория полуфинал и в понеделник ще се изправят срещу ЛукОйл Академик в спор за трофея.

ВИДЕО С ИНТЕРВЮТО НА КОНСТАНТИН ПАПАЗОВ ТУК!

„На Джейсън много му прилегна тази роля да играем свободна игра и видяхте какво направи. Имаше отделни микромоменти, когато се създаваше напрежение най-вече заради това, че разликата падаше на 5 точки. Смятам, че никой не се е съмнявал в нашия успех. Надяваме се, че Левски наистина ще изглежда различен. Ще видите вдругиден. Факт е, че ние се готвим за този мач и идеите, които имаме не се показвани. Не знам доколко е правилно, но смятам, че ЛукОйл е много силен отбор и трябва да бъде надхитрен. Трябва да бъде контролиран по време на мача и с помощта на публиката, и напрежението при тях, да успеем. Иначе на прав баскетбол с тях не може да се играе. То е като при германците, играят два отбора и накрая Германия побеждава. Готвили сме се много. Доволен съм, че не се наложи да правим нещо от новите неща в нападение. Има и неща, за които не съм доволен. Трябва да сме по-концентрирани в защита. Проспиваме ситуации. Имаше ситуации, в които само направихме лоша услуга на Ямбол, че да си мечтаят, а утре да не могат да мръднат. Видяхте, че и двата тима показаха характер, и Ямбол, и Рилски спортист не отписаха мачовете си. Третото място за един от двата тима ще е уникален успех. Прави им чест, че не отписаха мачовете. Така е най-честно”, каза още Папазов.

На въпрос защо му бе отсъдено техническото нарушение, Тити отговори: „Обидих дежурния комисар. Не съм го псувал в интерес на истината. Относително обидно беше. Казах, че е от чистотата. В много от държавите за този фаул срещу Торо, ще има поне пробация. Поне да кажа, че е станала грешка.”

За разговорите си с Пини Гершон и мнението на специалиста, Тити Папазов заяви: „С Пини говорихме за това, което готвим за мача с ЛукОйл. Утре ще бъде на тренировката. Оптимист съм. Знам, че така е много трудно от тренировка на терена за първи път да направим нещо, ама ще видим. ЛукОйл със защита не може да ги биеш. Трябва да намерим решение как да атакуваме техните добри играчи. Трябва да се надхитряме.”

ВИДЕО С ИНТЕРВЮТО НА КОНСТАНТИН ПАПАЗОВ ТУК!