„Ние имаме сериозен проблем и не знаем какво ще е състоянието на Лодърдейл. Той е зле много и естествено се надяваме в следващите 20 дни да се възстанови, но със сигурност до мачовете с ЛукОйл той няма да участва в нито един от мачовете до тогава”, разкри старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов след победата на „сините” над Спартак Плевен в последния кръг от редовния сезон.

Прийст Лодърдейл пропусна срещата, а Тити каза още по темата: „Ако успее да се възстанови, тогава ще бъде част от отбора. Виждате, че ние за съжаление в желанието си да ни помогне, безкрайно много форсирахме неговото възстановяване и това се отрази сега, когато много инжекции, които получи се отразиха на неговото здраве и за момента се замъглява картината, не се възстановява. Взели сме категорично решение, че до мачовете с ЛукОйл няма да играе, а не се знае дали и тогава ще играе. Тук е въпрос на много голяма доза късмет във възстановяването.”

Левски ще се изправи срещу Спартак Плевен и в четвъртфиналите на първенството, които стартират следващата седмица. „Ние след няколко дни ще играем пак с тях в плейофите. Спартак играе силно през втория полусезон и видяхте, че цяло полувреме играха добре и само липсата на по-дълга пейка и равностойни играчи в подкошието, ги лишава от възможността по-дълго време да са равностойни. През първото полувреме имаха висока успеваемост от тройката, което е специфично за тяхната игра и това ги държеше в мача. Добра трета част в защита за нашия тим. Трудно се играе, но беше добре, че този мач беше труден, защото ще подходим сериозно към плейофа с тях. Трябва още в София да сме максимално стабилни, за да можем да ги обезкуражим. Имахме слаби мачове през сезона, които не можем да подминем с лека ръка. Общо взето редовният сезон не е добър, но системата позволява да започнем от 0-0 и се надявам от тук нататък да извлечем максимума. Безспорно отсъствието на Доминик Джеймс за ЛукОйл ще се отрази, но то идва 1 месец преди плейофите и смятам, че в лицето на Хийт и на Божидар Аврамов, те имат много добра гардова двойка”, коментира Тити Папазов и добави по повод новопривлечения Венци Петков:

„Венци е млад и перспективен български баскетболист. Един от тези, които трябва да се надяваме, че ще са бъдещето на българския баскетбол. Играе старателно в защита. Доволен съм, старае се много и много добър тренировъчен процес водим с него. Може би нямат това самочувствие двата гарда, които имаме, но пък играят с много голямо желание. Доволен съм и от двамата, и смятам, че имат много по-голям потенциал от този, който показват. Убеден съм, че във всеки един мач ще играем по-добре и виждате, че има добро настроение.”