Андре Оуенс спечели конкурса за забивки, част от Мача на звездите, с атрактивно изпълнение на финала. Четирима се осмелиха да се пуснат в надпреварата – Станимир Маринов, Павел Маринов, Джон Офоегбу и Оуенс. Журито бе предвождано от Денис Родман и главния организатор на събитието Стефан Августинов, а в него участваха и спонсорите на Мача на звездите.

Гардът на Балкан Станимир Маринов стартира със страхотна забивка, но последвалите изпълнения на Павел Маринов и Андре Оуенс спечелиха повече журито, а Офоегбу изобщо не успя да се справи при нито един от трите си опита.

Така на финала се изправиха един срещу друг съотборниците в Лукойл Академик Маринов и Оуенс. Спазвайки обещанието си да прескочи автомобил, Павката го направи..., скачайки над детска играчка-кола.

Андре Оуенс обаче се справи с конкуренцията, използвайки силен коз – показа потник на Родман за финалната си забивка. А самото изпълнение бе добро – гардът прескочи седналия на стол свой съотборник Ламонт Мак, а Брендън Хийт бе легнал отдолу с фотоапарат в ръка...

Това бе достатъчно, за да впечатли максимално журито, и да донесе Оуенс наградата от конкурса за забивки, въпреки чудесните изпълнения и на Павел Маринов, и на Станимир Маринов.