Около 6 хиляди фенове на баскетбола изгледаха ХДИ Мача на звездите в Арена Армеец. Петкратният шампион в НБА Денис Родман бе специалният гост на събитието, а американецът Арън Харпър бе обявен за най-полезен играч в Мача.

Голямата звезда на тазгодишното издание на двубоя определено бе Родман, който изгледа сблъсъка от резервната скамейка. Двете пейки за състезателите всъщност представляваха големи фотьойли подредени край страничната линия. 50-годишният скандален екс-баскетболист бе боядисал косата си в бяло, зелено и червено, като освен това бе гримирал очите си в електриково зелено.

Най-добрите баскетболисти в родното първенство се опитаха да направят добро зрелище за публиката, като победата бе за отбора на Turkish Airlines над Toyota със 110:107 точки. При представянето на съставите играчи на единия тим бяха докарани в залата с четири лъскави автомобила, а тези на другия отбор се появиха в стил американски футбол, разкъсвайки хартиена стена.

Арън Харпър и Андре Оуенс бяха най-резултатни в срещата със съответно 25 и 27 точки, като Харпър записа и 7 асистенции. Именно баскетболистът на Левски спечели внушителния приз за Най-полезен в мача, една доста голяма купа в цветовете на българското знаме.

В почивките между отделните части се проведоха конкурсите за технически умения, стрелба от тройката и забивки, спечелени съответно от Станислав Говедаров, Арън Харпър и Андре Оуенс. Гардът на ЛукОйл Академик Оуенс спечели журито, в което бе и Денис Родман със зрелищна забивка, прескачайки съотборниците си Брендън Хийт и Ламонт Мак.

ВИДЕО: 6 хиляди гледаха Родман в Арена Армеец, Харпър най-полезен в Мача на звездите

източник: Sofia Photo Agency

Най-голямата атракция за феновете си остана Денис Родман, който на почивката разписа много автографи, а десетки деца от публиката се струпаха около него в опит да вземат подпис или да се снимат за спомен. Един от зрителите пък спечели най-привлекателната награда от Еврофутбол - билет за мача Барселона - Реал Мадрид, включително тридневна екскурзия до Испания.

ВИДЕО: 6 хиляди гледаха Родман в Арена Армеец, Харпър най-полезен в Мача на звездите

източник: Sofia Photo Agency