Съпругата и синът на починалия по-рано днес шеф на федерацията по баскетбол Михаил Михов са отпътували с неговото тяло с линейка за Варна. Това съобщи преди минути изпълнителният директор на централата Георги Глушков, който бе сред първите, пристигнали в хотела в Правец, на мястото на инцидента.

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО!

Глушков сподели още, че мачовете от мъжкото и женското баскетболно първенство ще започнат с минута мълчание, а Мачът на звездите ще се проведе под друга форма. Първият българин в НБА бе много разстроен и заяви, че Михаил Михов е бил изключителен човек с огромна любов към баскетбола.

„Днешният ден е трагичен за баскетбола. Господин Михов е получил инфаркт, а нашата служителка Краси Гюрова също почина днес преди обед. Моментът е много трагичен. Господин Михов е получил инфаркт, тъй като има високо кръвно. Такива неща се случват, като не си здрав”, коментира легендата на българския баскетбол.

„Отиде си един страхотен президент, който живееше за баскетбола, който сънуваше баскетбол. Вчера си говорихме и правихме планове за европейското първенство. Много широко скроен човек с много големи амбиции”, добави изпълнителният директор на баскетболната централа.

„Искаше да направи баскетболът на такова ниво, на което хората да му обръщат голямо внимание. Господин Михов бе човек, който не показваше слабости. Снощи до 9 часа говорихме за баскетбола. Мисля, че няма да има мач на звездите”, каза още Георги Глушков.