Михаил Михов е български бизнесмен. Роден е на 23 февруари 1964 г. в Силистра. Собственик е на компания "Булбрю". Президент на Българската федерация по баскетбол.

Завършил Икономика и управление на промишлеността във ВИНС - Варна. Започва бизнеса си с дребна търговия, туризъм и посредническа дейност. Той самият се определя като индустриалец, а не като бизнесмен. Собственик на компанията "Булбрю", която обединява трите пивоварни: във Варна - "ММ биър", Русе и "Леденика"- Мездра. Собственик на "ММ холдинг", който включва "ММ електроникс" (специализирана в продажбата на електроуреди), завод "Димят" - за вина и ракии и хотел "Дунав плаза" в Русе. Управител на варненския отбор по баскетбол "ММ биър­ Черно море".

На 8 февруари 2010 г, заради констатирани нарушения, Агенция "Митници" отнема лиценза на пивоварна "Леденика".

В началото на годината президентът на Българската федерация по баскетбол Михаил Михов бе набъркан в грандиозен скандал с телефонни записи. В разговор между Ваньо Танов и Бойко Борисов става ясно, че над бизнеса му е разпънат „чадър” по нареждане на премиера. Борисов моли Танов да изтегли митничарите от завода на „Леденика” и да не разследват шефа на бирената фабрика Михаил Михов.

„Нали се разбрахме да не закачате Мишо Бирата? Поел съм ангажимент към него, че няма да го разследваме”, казва Борисов в скандалния запис.

Твърди се, че разговорът е записан със специални разузнавателни средства и е бил предаден на флашка от анонимен източник на вестник „Галерия”. Записът бе разпространен в интернет и предизвика остри реакции, тъй като уличава Борисов в корупция и злоупотреба с влияние. Не става ясно защо премиерът се застъпва за Михаил Михов и каква е връзката между двамата.

Според изявлението на Борисов по темата, самият Първанов го е помолил да не закачат Мишо Бирата. Президентът му се обадил и му казал, че неправомерно отнемат лиценза на „Леденика”, а нейният шеф е президент на Българската федерация по баскетбол.

Според сайта за журналистически разследвания Razkritia.com причината обаче е по-дълбока. Изданието свързва името на Михаил Михов с варненската групировка ТИМ.