„Някои наистина се чувстваха уморени, но не това е причината за загубата”, коментира наставникът на баскетболния Ямбол Иван Чолаков след като тимът му отстъпи на Рилски спортист в спора за бронза на турнира за Купата на България.

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО ТУК!

„Моят тим не бе този, който аз тренирам. Игровият егоизъм надделяваше. Доброто вкарване на Рилски спортист доведе до изнервянето на моите състезатели. Не е добре един тим да изпадне в неконтролируемост. През второто полувреме и двата тима изпаднаха в някакво състояние и не вкарваха няколко минути. Това говори за слаби психически състезатели. Последната част не беше приятна за гледане, за което съжалявам”, каза още Чолаков.

За отсъдените дисквалификации и технически нарушения, Чолаков заяви: „Съдиите нещо се позасилиха. Не искат да влязат в играта, в емоционалността на състезателите, а гледат буквално да спазват правилника. Не знам доколко са прави, но мисля, че това допълнително помага за изнервяне на обстановката. За мен един съдия може да подходи педагогически първо, а после да наказва с технически.”

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО ТУК!