С оптимизъм за предстоящото участие на ЛукОйл Академик в турнира Еврокъп се прибраха „студентите” от Италия. Гардът Божидар Аврамов сподели, че няколко ситуации са решили крайния изход на мача с Канту в първия кръг на квалификациите на Евролигата.

„Беше един доста добър опит за нас. Все пак беше квалификация за Евролига, а не за Еврокъп. Опитахме се да дадем всичко от себе си и да победим Канту. Всички видяха, че не са отбор, който не може да се победи, но накрая късметът си каза думата. Имаше две-три ситуации, които не изиграхме както трябва и това ни костваше победата”, коментира Аврамов пред Гонг.

„Не мисля, че е имало напрежение. То се видя, ако имаше напрежение, щяха да ни убият още на полувремето с голяма разлика. Това е, просто не ни достигна късмет и малко тактическа дисциплина накрая”, каза още националът, а на въпрос, дали евентуално повече време за подготовка и сработване, би повлияло за едно по-различно представяне, отговори:

„Ами не знам, аз цяло лято не съм се спирал, така че не мога да кажа. Не знам, не мога да отговоря, това е въпрос към треньора.”

Колкото до бъдещото участие на тима в турнира Еврокъп и какво може да постигне ЛукОйл Академик в тази надпревара, Божидар Аврамов заяви: „Мисля, че можем да се представим много добре в Еврокъп. Надяваме се да постигнем повече от миналата година. Сега ни очакват контролни срещи и подготовка за началото на сезона.”