Близнаците Деян и Калоян Иванови заявиха след прибирането на националите от Евробаскет 2011, че тимът ни го чака добро бъдеще, благодарение на работата, която се върши от хората, управляващи баскетбола в България, като подчертаха и приноса на покойния президент на БФБаскетбол Михаил Михов, който положи основи, от които да се върви напред и нагоре.

„Бяхме тръгнали с идеята да излезем от групите. Взехме две победи, не успяхме да изпълним нашата цел, но се представихме добре на турнира”, каза Калоян Иванов на летище София.

Деян Иванов заяви: „Трябваше ни и малко късмет, за да се класираме напред. Видяхте, Турция, която е втора в света, пак се класира, благодарение на други мачове.”

„Нормално е да имаш слаб мач и нашият такъв беше срещу Украйна. Дори Испания също загуби един мач. Хората, които са ни гледали по телевизията обаче видяха, че играем с цялото си сърце и цялата енергия, което имаме.”

„Това е начало на една ера за националния отбор, която е по-добра от това, което е било досега. Благодарение на основите, които постави Мишо Михов, лека му пръст, оттук нататък нещата трябва да се развиват добре и да се класираме на всяко европейско”, казаха още близнаците след кацането на състава ни в София.