Баскетболист Номер 1 на България за 2006-та година Филип Виденов очаква до дни трансфер в чужбина, но ако не се стигне до финализиране на договора има възможност да тренира и играе в ЦСКА, докато си намери клуб извън пределите на родината. „Годината започна добре, всичко е нормално. Чувствам се добре, просто трябва да вляза във форма. Има вероятност да облека червения екип, но не е сигурно още. Чакам в близко бъдеще да замина за някъде и ако не стане ще търся вариант за тренирам и евентуално да играя, докато си намеря отбор в чужбина”, коментира Виденов пред Гонг.

По повод смяната на мениджърската агенция, която го представлява баскетболистът разясни: „Не искам да се представлявам от „Интерперформансис” вече и им изпратих писмо за прекъсване на договора, с което ги уведомявам, че не искам да ми търсят отбор. Сега съм с друг агент – Гай Зукер, познавам го от Турция, още от преди да работя с „Интерперформансис”. Исках да започна годината на чисто. Така реших.”

Гардът сподели още, че при бъдещия му избор на тим ще надделее желанието на повече игрово време: „Честно казано не съм сигурен какво ще надделее, тъй като големите имена блазнят, но сега е важно да отида в отбор, в който ще играя повече и ще мога да покажа че съм здрав и контузията ми е отшумяла. Нещо по-сериозно може би ще стане другата година.”