„Поздравявам отбора на Левски. Беше по-добър. Разликата е по-голяма, но не само това. Мачът започна добре за нас, но баскетболът се решава на малки ситуации. Не пазихме добре. Това го казвам от началото. Имаха добър процент при стрелбата. После мачът отиде в друг коловоз. Падали сме и по-тежко”, заяви спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков след изравняването на финалната серия в баскетболното първенство на 2:2 победи от Левски.

„Тежка или не, всичко е загуба. Резултатът е 2:2. Бързо трябва да се оттърсим и чакаме мача във вторник. Не, Левски няма предимство. Няма възможност цялата публика на Левски да е в залата. Не повече от 200 човека. Лукойл е фаворит. Играят два много изравнени отбора, а и играем на наша земя. Надявам се, че всичко ще завърши както трябва. По документи ние сме домакини”, коментира още Везенков и продължи:

„Както четох в един сайт, по-добре тези, които не разбират за са 1000, отколкото 10, които разбират. Нашите изисквания за съдиите сме ги казали. Чакаме мача. Съдиите не могат да решат изхода от мача. Не са мои думи, че това е умишлено, което ни се свири в Самоков, а ако беше свирено на Левски, мачът нямаше да завърши. Оправдания не търся, чакам с нетърпение петия мач. Мачът във вторник започва от 0:0. По-болезнено е да загубиш с 1 точка, отколкото с 20. За нашия отбор забелязах, че трябва да сме под много голямо напрежение, за да играем.”

Цялото интервю чуйте в звуковия запис: