Спортният директор на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Сашо Везенков коментира след жребия за групите на Еврокъп, че отборът има шансове да прескочи тази фаза на турнира.

„За шансовете, то се знае, че шансове има. Шансове имат всички отбори в началото на турнира. Валенсия е двукратен носител на купата на УЛЕБ. Миналата година беше на мач от класиране на Файнъл Фор. Има доста промени в отбора тази година. С намален бюджет са, но все пак Валенсия си е Валенсия. Дълго повтарян от нашия щаб и най-вече от мен, и вече е факт. За другите два отбора мога да кажа от това, което знам, че са по силата на нашия отбор да ги победи и да продължи по-нататък. Играли сме с Оостенде. Побеждавали сме ги два пъти преди доста време пак в този турнир”, заяви Сашо Везенков пред Гонг.

„Мисля, че тези отбори не са радостни, че от последната урна се паднахме ние, защото аз отдавна го казвам, а и такова е мнението на всички в Европа, че нашият отбор си е име вече и може да победи всеки. Нашият отбор показа, че с времето навлиза във форма. Мисля, че момчетата, треньорското ръководство, всички са амбицирани да покажат какво могат във втория по сила турнир. Няма нужда от допълнителна мотивация и няма нужда от говорене. Надявам се, че в България ще пристигнат доста изявени баскетболисти с тези отбори. Надявам се и, че любителите на баскетбола ще се радват на един добър баскетбол и дано продължим. Шансовете са еднакви и дано продължим, за да дойдат още по-добри отбори в следващата група”, каза още Сашо Везенков.