„Темпото беше малко бавничко, но важна е победата и то с точната разлика”, заяви изпълнителният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков след втората победа на тима в груповата фаза на турнира Еврокъп. Лукойл Академик надви Апоел Йерусалим в Арена Армеец със 76:63 точки и вече е с 2 победи и 4 поражения.

Везенков за пореден път коментира и проблемите между играчите и предишния треньор Оливер Костич. „Когато отборът не иска да играе, не може всички да се сменят, а се сменя треньорът. Какъв е проблемът, не искам да говоря. Пак казвам, селекцията е правена от Костич. Явно Галанис промени малко психологията, довери се повече на своите помощници и стана един колектив”, върна се пак изпълнителният директор на Лукойл Сашо Везенков към треньорската смяна и причините довели до нея.

„Виждате колко играеше Тъкър и колко играеше. Ние си играехме по система. Той няма добър мач в Европа без последните два. Напълно е възможно играчите да не са искали да играят. Те играят за пари, за фланелката, както се казва и в много малък процент, играят за треньора. Когато този процент го няма, разберете, че нищо не може да стане”, каза още Везенков и продължи:

„Трябва да сме много реалисти. Говорих с треньора, ще погледнем мача още веднъж. Води се диалог, а това е много важно. Наистина се надявах да победим. Очаквах победа, но да ви кажа, изненадан съм от разликата.”

„Българите, когато играят, те трябва да дадат своя принос за отбора. Никъде по света не се дава даром нещо. Въпреки лошия процент при далечната стрелба ние победихме. От тук нататък ще е по-добре. Не сме направили нещо страшно. Победихме и трябва да сме реалисти. Момчетата показаха, че наистина могат. Знам от какво има нужда отбора, но това трябва да е изключително като ниво. Добър играч, който да даде разликата. Това е отборът. Показаха в последните два мача, така че да са спокойни”, завърши Сашо Везенков.