Лукойл Академик победи със 76:63 тима на Апоел Йерусалим в мач от 6-ия кръг от група Е на Еврокъп в зала "Арена Армеец" в София. С успеха си, българският шампион запази шансовете си за класиране в следващата фаза на втория по сила европейски турнир. Това бе и първа домакинска победа за Лукойл в Еврокъп.

Лукойл Академик поведе от самото начало със серия от 8 поредни точки, и имаше отлична успеваемост в атаките си под коша. Многото пропуснати стрелби попречиха на "студентите" да вземат по-голям аванс, и постепенно Апоел го навакса. Опитният Янив Грийн и силните изяви на Роналд Дюпри доведоха до разлика от едва 2 точки след 10 минути - 19:17.

Страхотно започна и втората част за българския шампион, който дръпна със 7 след първите три минути от нея. Дюпри държеше Апоел в мача, а в момент, в който Лукойл можеше да се откъсне, Йотам Халперин попречи това да стане. Под коша "студентите" бяха страхотни, но продължаваха без вкарана тройка, чак до последните секунди от полувремето. Труден шут от разстояние на Давин Уайт позволи на Лукойл да има и преднина на почивката - 39:37. 14 точки на почивката имаше Аландо Тъкър, а за Апоел Дюпри отбеляза 12.

Второто полувреме вървеше нелошо за Лукойл, до средата на третата част. Тогава в рамките на три минути българският отбор не успя да отбележи кош, и след серия от 7-0 Апоел поведе за първи път при 49:50. Стрелбата продължаваше да не върви за Лукойл, а Апоел вече се бе нагодил към играта на домакините под коша. Ответната реакция на "студентите" не закъсня, и те направиха своя серия, от 8-0, за да си върнат преднината от 57:50, минута преди края на периода. В нея двата състава не успяха да си вкарат повече кошове, и така Лукойл влезе със 7 напред в последната четвъртина.

Бавно, но сигурно българският тим вървеше към втората си победа в Еврокъп, поддържайки аванс от 6-7 точки. Нещата вече изглеждаха отлично за шампионите, когато стигнаха до най-голямата разлика в мача от 11 точки, две минути преди края. Авансът се запази до последната атака, в която дори Лукойл успя да го увеличи до 13, за финалното 76:63. Страхотен мач направи Аландо Тъкър, с 29 точки в актива си, по 14 и 13 добавиха Уайт и Лалич. Джош Дънкан отбеляза 15, но Апоел почти не успя да използва основното си оръжие от първия мач Артьом Парахутски, който получи травма в третата част и повече не влезе на терена.