Най-добрата състезателна в българското женско баскетболно първенство Вера Перостийска е едно от момичетата, за които най-много се говори в последно време. След като бе ударена с лента по време на финалната серия с Дунав Еконт, сега Вера се оказа отново в медиите, след като не попадна в състава на националния отбор, въпреки страхотния сезон, който изигра.

Тя бе уважена от Пресклуб България и BulgarianBasket.com с традиционната вече награда Играч на месеца за май, и сподели: „Постигнахме това, за което работихме. Не можехме да вземем Купата, и спечелването на шампионската титла бе шанс да се реваншираме, и успяхме.”

Топреализаторката на Лукойл Нефтохимик, а и цялата женска лига коментира така невключването си в национала: „Не знам, трябва да се обърнете към господин Бусета. Честно казано, аз знаех, че поканите са разпратени още през април месец, и след като не получих тогава, очаквах да не бъда поканена.”

Перостийска е очаквала това, но все пак призна:„Обижда ме донякъде, но може би защото миналата година не се включих в подготовката, това е повлияло на решението му. Все пак той е старши треньорът.”

Почти сигурно е, че Вера ще остане в Лукойл и догодина: „Изчаквам господин Везенков, тъй като съм обещала първо да преговарям с него. След това, ако не се разберем, което не вярвам, че ще стане, ще мисля за чужбина. Засега оставам в Лукойл Нефтохимик.”

За инцидента в Русе, Перостийска коментира, че все още го смята за умишлен:„Инцидента съм го забравила, но и до ден-днешен никой не може да ме убеди, че лентата е хвърлена неволно, и случайно не се е разгънала. Лентата е залепена с тиксо, което ако не отлепиш, няма как да се разгъне, а лентата, която ме удари, бе залепена.”