Баскетболният Дунав Еконт бе наказан с два мача лишаване от домакинство и глоба от 5000 лева след скандалния несъстоял се втори сблъсък от финалната серия в женското ни първенство.

Дисциплинарната комисия към родната федерация по баскетбол се събра днес преди обед и заседава по казуса от снощи, когато шампионът Лукойл Нефтохимик отказа да излезе за второто си гостуване в Русе.

Причина бе ударената в носа състезателка на гостите Вера Перостийска, която бе уцелена с лента, хвърлена от привържениците на домакините при представянето на двата отбора.

В последствие бургазлийки се прибраха в съблекалнята и малко по-късно спортният директор на Лукойл Сашо Везенков изведе отбора от залата.

Двата мача лишаване от домакинство за Дунав означават, че следващият двубой от финалната серия с Лукойл Нефтохимик трябва да се играе на неутрален терен, но в лицензирана зала в посока Бургас, на минимум 50 километра от Русе. Ако се стигне до пети мач в битката за титлата, който по принцип трябваше да се играе в Русе, то този двубой трябва отново да се състои на неутрален терен. Серията продължава в неделя, като ръководството на Дунав трябва да предложи зала, в която да приеме състава на Лукойл.

Отборът, воден от Петко Маринов, води с 1:0 победи след като спечели първото си гостуване в Русе на старта на плейофната серия.

Глобата от 5000 лева пък бе наложена на отбора на Дунав Еконт заради хвърлените предмети от трибуните и непредоставянето на пълен запис от втората среща.

За отказалия да играе двубоя си срещу Дунав тим на Лукойл Нефтохимик, Дисциплинарната комисия не наложи никакви санкции, защото според обяснението от председателя Николай Въжаров, отборът не е имал възможност да продължи срещата в Русе.

Очаквайте подробности!