Заместник председателят на варненския Евроинс Черно море Симеон Варчев си пожела най-вече пълна зала и хубав баскетбол на съботното дебри с Левски от Националната лига. Двубоят е от 17:00 часа в зала „Христо Борисов”.

„Първо искам да напълним залата. Да видим, че сме се върнали в добрите стари времена, когато баскетболът беше един от най-популярните спортове във Варна. Второ искам играчите да покажат по-голяма част от възможностите си и разбира се – да победим. Моето мнение е, че на бразилеца и на Макинтош им предстои добро бъдеще в Европа. Трябва им повече време. При всички случай ще бъде сблъсък на нервно напрежение. Младите ни баскетболисти и тези на Левски притежават доста баскетболни достойнства. Надявам се да бъдат пример за двата тима”, коментира Варчев, а по повод евентуалната възможност един от най-перспективните ни млади баскетболисти и продукт на варненската школа Божидар Аврамов да се върне в България Симеон Варчев каза:

„Заминаването на Божо Аврамов беше негово желание и на родителите му, но аз си представях нещата по друг начин. В Памеса имаше предпоставка нещата да тръгна на добре. Тогавашният гръцки треньор според мен допусна грешка, като го взе при мъжете и беше 11-и 12-и играч. Тази година е още по-лошо, че го пратиха в друг отбор. Мисля, че те нямат политика. Не зная как ще се развият нещата, но бих му помогнал, каквото и да реши.”