“Русе чака новата зала доста дълго време. Дано да бъдем горди много скоро”, пожела си треньорът на женския баскетболен тим на Дунав Георги Божков.

“Още не е минала еуфорията от спечелването на титлата. Беше ни много трудно и неочаквано да спечелиш с 3:0 на финала срещу Нефтохимик. Сега сме си дали малко време за почивка. Сега правим проектобюджет и селекция. На мен ми се иска, колкото може повече български момичета да играят в отбора ни. Целта не и е да запазим ядрото на отбора”, коментира още Божков и разкри:

“Плановете ни включват участие в Купа Европа. За нас това е много важно. Много деца пълнят залите ни и това много ме радва. Децата в града се запалиха по баскетбол покрай този женски отбор. Важното е, че децата играят, родителите са доволни, че децата им са в залата. Този наш отбор се радва на голяма популярност в Русе”.

Думите му бяха подкрепени и от Свилен Иванов - член на УС на тима.

Георги Божков и Свилен Иванов

източник: БГНЕС

“Ще преследваме шесте шампионски титли на Левски през 80-те години. Тогава те взеха европейската титла и са били доста силен отбор. Упраителният съвет на Дунав е поставил за цел да се постигне максимална масовост на баскетбола в Русе. Следващата голяма мечта е в новата зала, която ще бъде открита на 23 юли да участваме на високо европейско ниво и да получим сериозна подкрепа от публиката в града. Тези фенове са много интелигентни - разбират от баскетбол. Това е най-голямата публика в България. Убедили сме ги, че с купуването на билети се подпомага отборът ни”, каза Свилен Иванов и продължи:

“В момента търсим генерален спонсор. Ако намерим такъв, въпросът с финансирането ни ще бъде решен. Иначе до този момент само една фирма се е отказал от спонсорство. Всички останали са доволни от партньорството си с нас. Мога да ви кажа защо тази година не играхме в евротурнирите през тази година. Идват отбори, които играят в зали по 5 000 зрители и после ние ги каним в нашата зала. Нямаме ли условията, няма смисъл. Така срамим България като цяло.” /БГНЕС