Наред с подготовката за важните мачове в борбата за нова шампионска титла в едно от най-добрите волейболни първенства в Европа - италианското, треньорът Радостин Стойчев не пропуска да следи какво се случва и в България.

Както вече съобщихме, неговият Тренто и БК "Дунав Русе" договориха "побратимяване" между тях, започвайки от медийно ниво. Членът на управата на русенския клуб Иван Иванов вече гостува в Италия по покана на Стойчев. Двамата обмениха идеи и добри практики, които да подпомогнат за развитието на двата отбора.

В тази връзка и българският треньор, който жъне успехи на Апенините, не е пропуснал да поздрави русенския клуб за шампионската купа, която спечели по категоричен начин наскоро. 

"Поздравления за поредната заслужена титла. Правилната работа и организация винаги се изплащат", споделя Стойчев в съобщението, което е изпратил до Иванов.

От Русе пък от своя страна стискат палци за тима от Тренто, който играе днес трети мач от финалния плейоф в Италия, след като серията до момента е 1:1 победи.