Баскетболното дерби Левски – ЦСКА е гвоздеят в програмата на 7-я кръг в мъжкото ни първенство. Двубоят ще се играе в събота от 18 часа в зала „Триадица”, като „сините” са втори, а „червените” – четвърти във временното класиране.

Състезателите водени от треньора Любомир Минчев ще търсят първа победа над вечния съперник във вътрешния ни шампионат от 21 декември 2005 година, пише официалният сайт на БК Левски.

Тогава „сините” баскетболисти за последно надвиха ЦСКА с 96:84 точки, но миналата година Левски изненада „червените” на полуфинал в турнира за Купата на България в Перник и игра финал срещу ЛукОйл Академик. В шампионата обаче Левски не взе победа над ЦСКА.

Любо Минчев няма да може да използва контузените Николай Върбанов и Христо Захариев, както и все още възстановяващия си Юлиян Радионов.

В останалите срещи от кръга Спартак Плевен, на който му предстои реванш срещу Олимпия Патра в Гърция за Еврокупата на ФИБА приема Балкан Ботевград, Дунав е домакин на Черно море, а Рилски спортист посреща Сливен.

Шампионът ЛукОйл Академик спечели изтегления си мач в Ямбол и очаква дебюта си в купа УЛЕБ този сезон в понеделник в Рига.