„Неприятна загуба, но няма нищо страшно”, заяви наставникът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Йовица Арсич след поражението на тима му от Арис със 74:78 точки в първия мач от квалификациите за турнира Юрокъп. Реваншът е на 6-ти октомври в Солун, където Арис ще има и подкрепата на ентусиазираната си публика.

„Имаме още 40 минути да пробваме да се представим по-добре. Станахме нервни, когато разликата от 10 точки падна на 2-3. Разбира се никой не е очаквал да бием Арис лесно с 20 точки. Това няма как да стане. Домакинството на Арис във втория мач разбира се е предимство, но ние имаме шанс да играем по-добре. Видяхте, че днес новите попълнения не взеха участие така, както трябва да бъде. Имаме цяла седмица да поработим и да пробваме да излезем по-добре следващата седмица”, коментира още сърбинът Йовица Арсич.

„През второто полувреме те смениха защитата, играха с много смени. Когато се играе с много смени в защита, трябва да се импровизира в нападение. Трябва с индивидуална игра в нападение, а нямахме кой да поеме отговорност и да изиграе един на един важните моменти. Имаха и малко късмет през второто полувреме, както ние имахме през първото. Допуснахме да ни вземат много борби в нападение. Напрежение имаше, нормално. Но, ако имаш мотивация и знаеш какво можеш, ще мине. Сега няма да играем първи мач, ще играем втори и надявам се да се представим по-добре”, завърши старши треньорът на „студентите”.