„Със сигурност се представихме по-добре от предишното гостуване. Естествено, че съм по-доволен, но не съм доволен от това, че не спечелихме”, коментира старши треньорът на баскетболния Ямбол Ивайло Стоименов след поражението от Левски в зала „Христо Ботев” в София с 81:91 точки.

„Искам по някакъв начин да успеем да променим манталитета на играчите, че не идваме навън, за да играем хубаво и да ни потупат по рамото след мача, а да спечелим. Не беше никак леко срещу Левски, това трябва да го отчета, не мога да кажа, че сме играли слабо. Все пак съм доста доволен от играчите днес”, добави още Стоименов.

По отношение на двамата нови словенци в състава - Симон Финзгар и Давор Сатлер, наставникът на Ямбол каза: „С две тренировки повече от вас съм ги наблюдавал. Имам някаква представа от Симон Финзгар от времето, когато бях на стаж в Олимпия Любляна. И аз все още ги опознавам и ги изучавам, при положение, че все още опознавам и изучавам Мартин Дурчев и Станислав Говедаров. Стараят се много и си личи на пръв поглед, че идват от школа, която дава голяма баскетболна култура.”

Колкото до преломния момент в срещата Ивайло Стоименов сподели: „Донякъде пропускът на Дурчев беше ключовият момент в мача, като надлъгване в резултата естествено, че беше ключов. Като цяло днес стрелбата не му спореше. Има такива моменти, не може да очакваме от него в този момент задължително да вкара, при положение, че в решителни моменти и Харпър пропусна за Левски, не мога да се сърдя на Мартин Дурчев.”