„В последните няколко дни в медиите зачестиха публикации за ЦСКА и по-специално за президента Георгиос Стерянопулос. Именно това ми дава повод да се обърна към журналистите с призив да се отнасяме с необходимия респект към хората, които дават пари за българския спорт. Всички тези, които в последните години са правили истински спорт у нас, знаят, колко е трудно да се финансира един отбор и как се намират спонсори. От това не се печели нито стотинка и хората, които дават пари трябва да бъдат уважавани. Искам да припомня, че през месец август положението в ЦСКА бе изключително критично и опасността тимът да не участва в баскетболния шампионат беше напълно реална. Точно тогава Георгиос Стерянопулос стана президент на тима и така ЦСКА не само стартира в шампионата, но се представя достойно в него”, се казва в официалното изявление на Росен Барчовски до медиите.

„Като човек, който винаги е бил откровен с журналистите, искам да добавя, че проблемите в клуба, за които се пише, са силно преувеличени. Имаше забавяне от една заплата, но от два дни голяма част от задълженията към баскетболистите са изчистени. Като треньор с дългогодишна практика съм наясно, че подобни неща се случват не само в България, а и в най-големите европейски клубове.”

Наставникът на „червените” добави още: „Опитите да се противопоставя треньор – ръководство могат да навредят само на ЦСКА. През годините съм доказал, че съм човек, който е лоялен към хората, които се грижат за доброто на ЦСКА. В най-голяма степен това са спонсорите, в случая г-н Стерянопулос, защото без него съществуването на отбора не би било възможно.”

„Отборът на ЦСКА тренира и се подготвя за мачовете от шампионата. Надяваме се да приключим успешно сезона, въпреки проблемите с контузени играчи, които ни съпътстваха през тези месеци”, се казва още в изявлението на Росен Барчовски.