Разликата в класите на двата отбора е очевидна. Това каза старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов преди утрешното гостуване на Балкан (Ботевград) в среща от Националната баскетболна лига за мъже.

"Балкан преодоля групата си в турнира за ФИБА Европа, и то един кръг предварително. Това показва, че тимът е на едно добро европейско ниво. Докато при нас имаме кадрови проблеми. Макар да нямахме мачове и трябваше да се възстановят някои играчи, за съжаление, травмите при част от баскетболистите се повториха. Мартин Стефанов отново изкълчи глезен. Кристиян Кръстев има проблеми с ходилата и се оказа, че има някакъв шип в краката, който доста го лимитира за тренировки и игра. Велислав Гълъбов беше болен. Сашо Кръстев има проблеми с аддукторите още отпреди десет дни след мача на ИУ-Варна. И Мартин Йорданов, който две седмици не е тренирал и се включи в заниманията само преди два дни", заяви наставникът на варненци.

"Но както всички знаят, при нас голямата новина е завръщането на Пламен Алексиев. Това си е една добра новина за сметка на шест лоши. Но не можем да очакваме Пламен да играе по 30-40 минути на мача. Това няма как да стане. Ще се борим и ще се опитаме да бъдем адекватни срещу много бързата игра на Балкан. Но, за съжаление, не успяхме да направим добър тренировъчен процес заради всички тези травми. Нямаме широка скамейка и се оправяме с наличните баскетболисти", коментира още Стоянов.

След 422 дни в лазарета гардът Пламен Алексиев ще вземе участие в двубой от НБЛ. 34-годишният баскетболист скъса ахилесoво сухожилие по време на турнира "Купа Плевен" през септември миналата година. Оттогава той се възстановява и не е участвал в официален мач за Черно море Тича.

До момента варненци нямат победа в баскетболната лига и се нареждат на последно място във временното класиране. /БТА