Старши треньорът на Белгия Еди Кастеелс започна доста пестеливо изказването си след евроквалификацията с България в зала „Универсиада”, но накрая отдаде дължимото на „бойния” дух в българския лагер и дори намери сили да се пошегува със сблъсъка по време на двубоя и братята Иванови.

„Не видях мач. Всичко, което видях беше бой. Какво се случи? Не видях баскетболен мач. Това беше стрийтбол. Няма нищо общо с баскетбола. Кой е виновен? Има две различни страни. Със сигурност има виновни. Едно е сигурно – ние идваме в България три години поред и с цялото ми уважение към играчи като Виденов и Стойков, не ме разбирайте погрешно, но днес беше грозен мач. Беше грозен мач дори за публиката. Това е всичко”, коментира наставникът на белгийския национален тим.

„Последният мач ще реши всичко. За нас е много просто – знаехме, че трябва да спечелим домакинските си мачове и ще се опитаме да победим. Полша е на много високо ниво, но ще направим най-доброто, на което сме способни. Мисля, че заслужаваме да се класираме за европейското и ще го докажем на терена. Няма да се фокусирам твърде много върху нашия мач, но и върху срещата Грузия – България”, заяви още Еди Кастеелс.

На въпрос дали би довел пак тима си в България Кастеелс каза: „Да, защо да не дойдем пак. Не се тревожете, аз оценявам бойците.”

„Знам, че братята Иванови може да не са най-добрите баскетболисти, но са победители. Те са войни и уважавам това, така че не се тревожете. Не знам колко енергийни напитки са пили преди мача, но сигурно са към 8-10”, пошегува се Еди Кастеелс, визирайки избухването на единия от близнаците – Деян Иванов.