Треньори на Реал, Валенсия и Клуж ще изнесат лекции на треньорски семинар в София. Това ще стане на 14 март в зала "Свети Георги". Семинарът е със статут на национален и е за всички треньори в България, които работят с подрастващи. Присъствието е задължително. Семинарът ще започне в 9.00 часа и ще продължи до 12.00 часа.

Треньорският семинар е организиран от БК Буба Баскетбол и Българската федерация по баскетбол, с подкрепата на Еврохолд, като част от Международния баскетболен турнир "София къп 2020".
Лектори:
Хорхе Манзано - Реал Мадрид U14
Хорхе Манзано работи в школата на Реал Мадрид от три години, преди това 10 години е работил с подрастващи в клубовете от АСВ. Двукратен шампион на Испания с U14 и U16. Индивидуален треньор за професионални баскетболисти.
Тема: Развитие на отборна защита при подрастващите U14/U16

Пабло Перес Блат - Валенсия U17
Пабло Перес Блат е експерт с високи постижения в баскетбола. Магистър по спортен мениджмънт. Треньор в различни възрастова групи във Валенсия. Треньор в Аликанте и Патерна.
Тема: Методика на тренировката в БК Валенсия

Милорад Перович - Клуж Напока U17
Милорад Перович е бил старши треньор на елитните румънски отбори Рапид Букурещ, Стяуа Букурещ, Тимишоара, Медияш и Клуж-Напока. Помощник-треньор в националния отбор на Румъния на Евробаскет 2017.
Тема: Изграждане на способности за взимане на решения в нападение от млади играчи.