Капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков демонстрира желязно спокойствие преди финала срещу Левски за Купата на България. Двата отбора се срещат за втора поредна година в спора за трофея, като миналия сезон „студентите” се наложиха в драматичен сблъсък.

„Мисля, че всички вътрешно са очаквали, че това ще е финалът. Нормално е, ние сме двата най-силни отбора в момента. Предполагам, че ще стане добър двубой,” сподели Стойков очакванията си.

„Трудно или лесно, важното е отборът да е на финал,” коментира той за по-лесния път на Лукойл до битката за Купата. „От гледна точна на резултатите, може би ние просто сме подходили по-концентрирано. Но сега значение има само мачът с Левски.”

Преди няколко седмици „сините” биха Лукойл за първенство:„Никой не иска да губи, всеки играе за победа. Но Левски игра по-добре тогава, и победи. Този мач е забравен, в историята е, и гледаме само към финала.”

„Отдавам по-малкото публика на това, че домакинът отпадна рано. Но предполагам, че за мача Лукойл-Левски, ще има повече хора, надявам се да е така, все пак е финал,” добави Стойков за скромния интерес в Самоков към турнира за Купата.

Капитанът на шампиона коментира и случката от полуфинала срещу Ямбол, в която явно се скара на Андре Оуенс и на пейката прехвърчаха искри:„Нормално бе, между съотборници. Капитан съм, мога да направя забележка на всеки. Вече сме го забравили. Нашата цел е отборът да победи, и за това се борим всички.”

Стойков не пожела да се впуска и в размисли дали втора поредна загуба от Левски ще се отрази по-драматично на Лукойл: „Това е тема на разговор за други хора, нека да мине мачът. Няма проблем, аз говоря и след победа, и след загуба.”

„Не знам. Не знам,” пък завърши Тодор Стойков запитан, дали знае броя на Купите, които е вдигал досега, и дали ще успее сега да го стори отново.