Интересна словесна престрелка, подходяща за финал, се заформи преди битката за Купата на България между Лукойл Академик и Левски. Миналата година същите два отбора играха на финала, а Лукойл би в драма, а двата състава от край време са си основни съперници.

Капитаните на Лукойл – Тодор Стойков и Левски – Стефан Георгиев – бяха сред най-спокойните преди големия ден. И двамата не отправиха гръмки обещания, и скромно не си признаха на колко много финали са играли, и колко са печелили.

Стойков отсече „Не знам” запитан дали пак смята, че ще вдигне Купата, докато Торо сподели, че се надява на успех, но не се впусна в повече думи.

За разлика от тях обаче, двете американски звезди в отборите – Брандън Хийт в Лукойл и Аарън Харпър в Левски, не се посвениха да споделят колко сигурни са, че техният тим ще победи.

Харпър традиционно не се впусна в много приказки, но запитан директно – кой ще вземе Купата – имаше само един отговор – „Левски”.

Хийт далеч не бе толкова тих – „Не мога да си обясня как след като ние сме били 12 пъти, а те веднъж, стават голяма работа,” заяви гардът. „Нека, сега те са на вълната на успеха, но това ще приключи.”

„И тази година ще свърши като другата. Сега на финала, и в края на сезона,” закани се той.

Развръзката стартира в 17 часа в „Арена Самоков”.