Капитанът на баскетболния ни шампион Лукойл Академик и на националния ни тим Тодор Стойков бе изключително разочарован от поражението, което „студентите” претърпяха от Левски в предпоследния кръг от редовния сезон на вътрешното ни първенство и то като домакин в Правец.

„Събитие e, вие сега ще го направите още по-голямо, това е ясно, но след като ни биха, нормално е да го направите събитие. Мен много ме е яд. Играят първият и вторият, нормално е да има нервни моменти и да има искри. За съжаление тройка в последната секунда им донесе победата. Който и да е водил през мача, важен е крайният резултат. Тази тройка на края реши мача, ако бяха изпуснали това, че са водили, нямаше да ги топли. Някои може да са играли за шоу, аз играх, за да победим. За съжаление не се получи. Нищо повече не можех да направя от това, което се получи. Макар, че 5 секунди преди края да водиш с 1 точка и за пореден път да ти вкарат кош е недопустимо. Явно толкова са ни възможностите. Продължаваме напред. Аз за себе си се чувствам фаворит, въпросът е всички останали да се чувстват фаворити в нашия отбор. Ние влизаме в тяхното темпо на игра, бавнично, лекичко, а-у и накрая така лекичко ни изненадват изотзад. Тези, които играем тази година, играхме и миналата година, другите идват от други отбори. Трябва да дойдат със самочувствието да побеждават”, заяви Стойков пред Гонг в Правец.

На въпрос за участието на България на предстоящото Европейско първенство по баскетбол в Полша през септември Тодор Стойков отговори:

„Да кажа честно напълни се с не толкова качествени чужденци, които на места заемат и място на български играчи. Ще видите играчи, които в редовния сезон нямат повече от средно по 15-16 минути, ще дойде националният тим и Пини Гершон ще ги извика, защото няма други, а тяхното място се заема от чужденци, които просто са слаби. Не казвам за добрите чужденци, аз нямам нищо против. Пини ще дойде лятото на един турнир и ще се хване за главата. Ще види националите, които играха при него, а сега не играят, и не, че треньорът не ги пуска, явно не заслужават. Иначе за Европейското има още доста време. Нека свърши шампионатът, пък ще мислим.”