Лидерът на Лукoйл Академик Тодор Стойков заяви, че тимът му заслужено е спечелил Купата на България и е показал, че е най-добрият отбор у нас в момента. „Левски се представиха изключително достойно и ни затрудниха особено в началото”, каза още капитанът на националния ни тим. Що се отнася до несъстоялия се сблъсък с ЦСКА Стойков бе категоричен:

„Щастлив съм защото показахме на всички, че Лукойл е най-добрия отбор в България в последните години. Винаги сме амбицирани да показваме, че сме най-добрите. Само президентът на ЦСКА казваше „нашата цел е финал” и се бори за да стигнат финал, а другите щяха да вземат купата, но не можаха да стигнат до финала. Левски са победили, значи са по-добрият отбор в момента. ЦСКА имат цели, да се борят да стигнат финала, защото ние ще бъдем на финала и ще ги чакаме, въпросът е дали те ще стигнат. За титлата въпросът е те да стигнат и ще ги биеме.”

Президентът на Лукойл Валентин Златев бе доволен от успеха.

„Доволен съм от двубоя. Щастлив съм, че станахме носители на Купата на Република България. Мисля, че се получи равностоен мач с Левски, хареса ми тяхната игра също, държаха се достойно и мисля, че заслужават да бъдат на второ място. Благодарен съм на президента Първанов, че връчи лично купата. Щастлив съм.”

Златев коментира и срещата по повод строежа на нова спортна зала, която президентът Георги Първанов ще организира през следващата седмица.

„Мисля, че България страда, от това губи нейния престиж, че няма зала, където достойно подобни отбори да играят.”