„Според мен е по-изненадваща вчерашната победа, но се случва така, че тя е факт. Не може да я оспорваме. Днес отборът на Русия игра коренно по-различно”, заяви капитанът на националния ни тим по баскетбол Тодор Стойков след поражението от Русия във втората контрола между двата състава тази вечер.

Стойков бе най-добър за отбора ни през целия двубой и не спря да се бори, за да съхрани шансовете ни за обрат в срещата. Националът завърши с 18 точки.

„Виждате, че както и да погледнем ние имаме по-къса пейка. По-слабо играхме днес и Русия ни победи заслужено с разлика, която се получи в края. Борихме се доколкото е възможно, но явно разликата е това и според мен всички трябва да го оценим, защото баскетболът в България и Русия е малко по-различен. Трудно е 40 минути да има пълна концентрация, но е важно всички, които влязат на терена да дадат максимума от себе си. Да помагат на отбора. Има време до Европейското и мисля, че ще оправим грешките”, добави Стойков.


- Защо играеш толкова добре?

- Аз? Защото се ожених. Ами не знам. Явно не съм още за отписване.

- А защо играеш толкова продължително в мачовете?

- Ами треньорът казва колко да играя и колко да не играя.

- Има ли възможност България да изиграе два силни мача поред, защото в Полша ще има три мача със силни съперници в три поредни дни?

- Да, но в Полша няма да играем два пъти поред с европейския шампион. Там ще играем с различни противници. Вчера Русия видя как играем и днес ни противодейства добре. В Полша всичко е възможно да се получи.