Капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков призна, че в отбора са се постарали през изминалите пет дни най-вече да се вдигнат след тежката загуба у дома от Кърка Ново место в турнира ЕвроЧалънж. „Студентите” победиха в Словения, и успех в Правец щеше да ги класира за Финалната четворка, но вместо това сега им предстои трети решителен сблъсък, отново като гости.

„Шансовете са равни, все пак резултатът е 1-1 победи. Може би играем по-добре като гости, за съжаление не успяхме предната седмица да се класираме. Ще се борим утре да направим това, което не успяхме преди няколко дни,” коментира Стойков на Летище София. „Анализи ще правим, когато свърши цялата серия. В момента е важно да се настроим за утрешния двубой и да не мислим за това, което е минало. По-добре да отидем с нужната мотивация и настроение, отколкото да коментираме защо сме играли слабо. Знаем, че сме играли слабо, ние самите най-добре го оценяваме.”

„Няма напрежение, всичко е нормално до този момент. Предполагам, че все пак ще има някакво напрежение преди двубоя, но по-добрият ще победи,” добави той.

„Всички се опитваме да се вдигнем. Убеден съм, че отборът е готов, и ще покаже истинското си лице, което не е това, което показахме в Правец. Убеден съм, че можем, професионалисти сме, така че една загуба не би трябвало да съкруши отбора,” категоричен бе Стойков. „Знаем кои са силните страни на Кърка, които трябва да неутрализираме. Играят колективно, което е характерно за тази школа. Ако успеем да играем по начина, по който можем, не са важни техните слаби страни, а нашите силни. Направихме си изводите и утре ще покажем друго лице.”

„Това е една от целите, за които продължаваме да се борим. Естествено, класиране за Финалната четворка е успех, значим за българския баскетбол,” завърши Тодор Стойков за поставените пред Лукойл Академик цели за този сезон.