Президентът на Левски ЛукОйл Тодор Стойков вярва в светлото бъдеще на клуба, а същевременно демонстрира трезва преценка за най-належащите задачи в краткосрочен план. Стойков призна, че „99 процента от отбора” са с изтичащи договори и когато стане ясно кои от баскетболистите ще останат, ще се мисли за селекция.

„Да, проектът се разраства. Искам първо да честитя титлата на играчи, ръководители и всички сини фенове. Купонът снощи беше на ниво. Продължаваме напред да гоним целите, които имаме. Съвсем заслужено играчи и треньори излизат в почивка, за нас остава да работим през лятото”, каза Стойков пред Спортно шоу Гонг.

„Първенството свърши преди 2 дни, така че тепърва треньорите ще направят своя анализ, какви са техните желания. Договорите на 99 процента от отбора изтичат. Може на някой да не му харесва, може да поиска да си тръгне. Да, получи се сплотеният колектив. Получи се трудът на екипа, който работи, получи се и заради омразата на другите.”

Тити Папазов и Левски ЛукОйл с амбиции за групите в ШЛ

„Хубаво е да има високи цели. Радвам се, че Тити има такива, ще му го припомним (смее се). Успехите в Европа със сигурност ще дойдат, дали след година или две. Ние като ръководство през последните 5 месеца успяхме да осигурим на играчите това, което на мен ми е липсвало, докато играех. Комбинацията Левски Лукойл има бъдеще с милионите „сини” фенове и подкрепата на компанията.”

„Още не сме обсъждали целите. Левски е един и тепърва ще работим в тази насока. Убеден съм, че до началото на сезона всичко ще бъде приключено. И аз съм на мнението, че с Левски никой не бива да се шегува и да го провокира. Това е отговорът на всички неща, които излязоха срещу отбора от уж левскари, които обаче са настроени враждебно.”

„Новото наказание? Със сигурност обжалваме и едното, и другото решение. После чакаме арбитражната комисия да се произнесе. Да, със сигурност имаме вина в случая, но и нашите фенове бяха провокирани още в първия мач. Получи се неприятна ситуация, но ние като ръководство ще се опитаме повече такива неща да не се повтарят.”

„Трябва първо всички, които ще играят и ще участват, да си преподпишат договорите. Всичко оттук нататък трябва да е на много по-високо професионално ниво в сравнение с това, което беше до момента”, добави още Стойков.