Старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов се прибра в съблекалнята след поражението доста афектиран, след като размени реплики с плеймейкъра Джейсън Кроу. По-късно Тити обясни ситуацията и какво е казал на играчите в съблекалнята. „Не бях доволен, защото не е той, който трябва да взима решения какво ще правим. Той може да даде резултатно решение, но има принципи в този отбор и трябва да се спазват. Иначе, ако трябва да бъдем обективни, те ни подариха мача, ама ако има Господ и то има, защото се появи, ние нямахме право да спечелим този мач”, каза Тити Папазов и продължи по темата:

„Те наистина направиха две безумни грешки накрая и щеше да бъде нечестно, след толкова старателна игра от страна на Ямбол да загубят. Независимо, че по всички показатели, ние имаме 56 борби, успеваемост на 28%, което не се е случвало в нашия отбор. Навреме идва тази лампа, независимо че като погледнеш реално и те доста се мъчиха да вкарват. Това е нормално в спорта да се случват такива работи. Принципен е въпросът, че когато съм дал някакво указание, трябва да се спазва. При 31 секунди преди края при невиждана грешка на гарда им, ние взехме таймаут, при три точки за тях ние взехме решение да рискуваме, ако те сбъркат, да играем на ръба на фаула. И нереалното абсолютно, той е един много добър гард, който има много добър контрол над топката и я сбърка. Иначе ние имаме 31 секунди. Коментирали сме, че каквото и да се случи ще играем за 2 точки, няма да търсим 3, независимо че те водят с 3 точки. И ако вкараме лесен кош, тогава да търсим фаул. Ние загубихме 19 секунди да финтираме и да се опитваме да стреляме от тройката. Случайно Джейсън Кроу взима борбата. Значи първо лично аз говорих с Доналд Коул и му казвам – няма тройка, ще пробиваш. Хубаво, аз му казах – днес сме загубили, не е фатално, но на 13-ти март... Въпросът е принципен.”

„Ясно, че концентрацията днес е много ниска, мотивацията е по-различна, но ние във всички такива микро моменти трябва да сме готови. Последните 30 секунди са на треньора. Не може ние да си измисляме, защото нямаме такова ниво. Ако Майкъл Джордан е в този отбор, може да му разреша да си прави каквото иска. На Гоша Младенов мога да му разреша, защото знам, че може да го вземе мача, да си го сложи на рамото и да го занесе, където иска”, коментира още наставникът на „сините”.

На въпрос дали Кроу е разбрал думите му, Тити отговори: „Разбра много добре. Той много добре знае. Реагира доста остро, но беше приземен. На първо число ще види разликата и готово. Много навреме идва загубата. Не ме е яд генерално, стратегически може би е правилно. Ние след загубата от ЛукОйл имаме генерален проблем – 40 дни не играем за нищо. Независимо, че работят добре, няма някакъв страшен мотив.”

При илизането си от съблекалнята вече успокоени треньорът и плеймейкърът се поздравиха, а Тити го изпрати с: „Хайде. See you.”

„Много са тежки мачове такива, в които трябва да играеш да си пазиш името, а в същото време знаеш, че няма никаква стойност. Но ние сме си го направили това нещо. Аз казах, че най-голямата загуба е, че паднехме от ЛукОйл. Щяха да бъдат надеждите живи и това да те държи през цялото време в някакъв стрес. Еми не е лесно, ама то лесно няма. За да бъде лесно, няма да е сладко”, заяви още Тити Папазов, а по повод отсътвието на Прийст Лодърдейл, който е болен каза:

„Много е болен за съжаление. Ние очаквахме, че ще бъде по-леко, ама явно, че то е според размера, пропорционално се увеличава болестта. Всички изкараха този много тежък грип с много кашлица. Доналд Коул беше най-зле, мисля, че при Пи Ел е още по-страшно. Аз му казах да не идва, няма смисъл. Въпросът е, че трябва да намерим начин как да има стрес. Аз знам, че сега страдат и им е тежко, но това не променя нещата.”