Ямбол стана първият отбор освен ЛукОйл Академик успял да победи Левски през този сезон в НБЛ. “Сините” загубиха у дома с 68:69 точки като това бе четвърто поражение за тях през сезон след трите загуби от “студентите”. Ямбол от своя страна за пореден път игра страхотно срещу Левски и след като ги изпусна през декември, сега успя да вземе своето в зала “Универсиада”. "Сините" бяха без своята звезда Прийст Лодърдейл, който се лекува от тежък грип.

Момчетата на Иван Чолаков водеха в резултата през цялото първо полувреме, отстъпиха инициативата в третата част, но изравниха в четвъртата и стигнаха до драматична победа в края с една точка благодарение на грешните отигравания на съперника.

Левски нямаше никакъв ден в стрелбата и макар че взе борбата в подкошието не успя да излъже мотивирания си съперник в края. В заключителните моменти и двата тима допуснаха технически брак, но късметът бе по-благосклонен към гостите. Треньорът на "сините" Тити Папазов пък се скара на плеймейкъра Джейсън Кроу, че дадените указания не са били спазени.  

Със 17 точки най-резултатен за победата на Ямбол бе Мартин Дурчев, 16 добави Павел Маринов, който се отличи със страхотните си забивки, а по 12 точки реализираха Симон Финжгар и Николай Върбанов, като последният се отличи и с 11 борби.

А 15 точки и 17 борби за Левски записа Стефан Георгиев, а 19 точки и 9 борби завърши Аарън Харпър.