Селекционерът на националният ни отбор по баскетбол Константин Папазов бе доволен от победата над Исландия с 88:59 точки, но призова играчите си да останат здраво стъпили на земята след поредния мач от квалификациите за Евробаскет 2015.

„Да ви кажа честно, не очаквахме да спечелим толкова лесно, поне от това, което бяхме гледали. Подходихме сериозно и с много респект към съперника, което ни помогна да останем концентрирани ако не през целия мач, то в много големи периоди. Играчите изпълниха задачите и се получиха нещата“, коментира специалистът.

„Видях два лоши компонента – ниският процент при наказателните удари и 20-те грешки, от които 6 на Бане (Бранко Миркович - б.р.). Това са два елемента, които – без да бъдем максималисти – са много лоши. Оттук нататък контролираме нещата в групата до голяма степен, остава да изчакаме мача на 7-и август между Румъния и Исландия.“

„Имаме сериозно предимство и на хартия, и като резултати. Ако в началото ни смятаха за фаворити на база историята на българския баскетбол, сега вече е на базата на реално класиране. Ако мачът в Румъния, макар Исландия според мен да е по-добрият отбор, приключи с победа за домакините, тогава ни трябва една единствена победа над Румъния и сме се класирали. Българският баскетбол през годините много е страдал заради подценяване на съперника. Изключително се отнасяме с респект и не бързаме да си рисуваме бляскаво бъдеще, преди да се случили нещата. Избрали сме тази стратегия, времето ще покаже дали заслужаваме. Има време до 21 септември, надявам се да играем на финала“, завърши Папазов.