Старши треньорът на българския национален тим по баскетбол Тити Папазов прие тежко драматичната загуба от Босна на старта на допълнителните евроквалификации. „В такъв момент, когато си дал всичко от себе си, а не спечелиш, може само да страдаш. Пропуснахме уникален шанс да спечелим. Когато видите, че в един отбор играчите си оставят сърцата на терена, не мога да се сърдя. Продължаваме борбата. Трябва да прибавим още нещо малко, освен дух и сърце. Вярвам в своите момчета и това, че те ще бъдат още по-мотивирани. В дълги периоди от мача бяхме по-добрият отбор”, заяви Тити от Цазин и призова българските фенове за подкрепа в зала „Универсиада” в София на 11-ти август срещу Унгария: „Моля се на всички българи да дойдат именно заради България в зала Универсиада. Това ни обединява всички. Не можем да бъдем по-малко националисти от хората в едно 12-хилядно босненско градче. Имаме нужда хората да ни подкрепят. Българският баскетболист има страхотен потенциал. Тези играчи заслужават залата да се напълни. Без кредита на доверие победата е невъзможна. Няма по-хубаво от това да чуеш химна. Имаме нужда от куража, който ни дават хората.”

Папазов коментира и представянето на Димитър Ангелов в срещата с босненците. „Митко Ангелов има характер. Има нещо, което следвам, а то е, че предпочитам неподготвени характери, отколкото подготвени амеби и примерът е Ангелов. Стойков също имаше някаква рана, но такива като тях трудно нещо може да ги спре.

Унгарците сега са свежи и ще бъде много трудно. Надявам се, че на 11-ти хората ще победят Унгария. Смятам, че днес не победихме Босна, но спечелихме доверието на софийската публика”, каза още Тити в ефира на Дарик радио.