Преди да разбере решението на Етичната комисия към баскетболната ни федерация старши треньорът на Левски Тити Папазов заяви, че вярва, че то ще е справедливо. „Със сигурност каквото и да е наказанието, ще е справедливо, защото тези хора са независими. Каквото и да отсъдят, ще го отсъдят по съвест, защото са независими. Ние сме продукт на ежедневието в България. Държавата съществува само на подслушване и слухтене. Може ли федерацията по баскетбол да е различна от държавата. Има двоен стандарт за всяко нещо и това е най-страшното. При Татово време не е било така. Цветът, религията, етносът и политическата ориентация не определят потенциала на един човек. Искам да бъде тук и дежурният, който е високо ниво.Тук е нормално да бъдеш продукция на това, което е направено”, коментира Тити Папазов и продължи: „Днес доста аргументирано г-н Стефан Станев бе убеди как е правен нарядът. Знаете има съдии, които са с по-лабилна психика. Гарантирам и тримата са честни. Но за мач, който е дерби и последните четири мача са минали с катаклизми. Най-нормално е в ранглистата, която не съм я измислил аз, да се вземат първите. Предложението за чужди съдии дойде от президента на федерацията. Това е безсилие. Ако искаме да помогнем на българските съдии, не е решение да дойдат чужденци. Българските футболни съдии са корумпирани, българските баскетболни съдии не са корумпирани. Ако има, те ще бъдат отсети. Не е само въпрос на психика.”

„Конфликт на интереси ли е, когато българска федерация има Х задължения към даден от собствениците на клубовете. Конфликт на интереси ли е, ако българската федерация дължи У пари на друг от собствениците. И на трети, и на четвърти. Питам ви. Те са в един омагьосан кръг. Затова не може да се сърдим на това управление.Тези, които трябва да бъдат коректив за действията на управляващите са медиите. Не искам да се оправдавам. Има един милион причини, но не искам да се оправдавам. Най-голямото ми богатство е, че съм независим. Мога да задам въпроса – коректно ли постъпиха с Пини Гершон? Мога да го задам. Аз съм безкрайно искрен и това много пъти ми е носило негативи. Тук във федерацията, защото не съм послушник, но смятам, че има хора, които са оценили моята коректност. В интерес на истината каквото и да говорим баскетболът в България е спорт номер 1. Да, това, което се случи в петък е петно и аз съм 40% от това петно, а другите 60% са разделени на няколко човека. Но се вижда само това, което аз съм направил. Другото е така наречения двоен стандарт. Само да кажа, че колкото и нагло да звучи сега, без мен половината нямаше да ги познават. Защото смятам, че 40% петно са много по-малко от 100-те процента отдаденост на тази игра”, заяви още наставникът на баскетболния Левски Константин Папазов и добави:

„Разликата между мен и тях и всички останали, колкото и да се сърдят е, че аз съм единственият, който се забавлява, а другите работят в баскетбола, за да преживяват. Това ги боли. Аз се забавлявам и съм независим. А тогава ставаш неудобен. За съжаление в българския спорт еквивалентът на инвестицията е само успехът. При равни параметри и ако попаднеш на тесноскроен човек, собственикът е комплексиран и вижда единствено и само титлата, а всичко друго като провал, то бомбата е заложена. А представяте ли си да има 4 спонсори. На хората, които дават пари за спорта в България, трябва да им сваляме шапка. Ето, например Гриша Ганчев и Петър Георгиев дават пари непрекъснато от началото на демокрацията. Ето, Пепи Георгиев не е спирал да дава. Може да е било по малко, но не е спирал. Той е казал някакви неща за мен, но аз не се отмятам от думите си. Проблемът е, че Абрамович например дава много пари, но има и много приходи. Има нещо, което те радва, освен успехът. Бизнесът. В Реал Мадрид например. Имат най-великия треньор и не е навел главата си. И е много повече от милионера, който му предлага пари, защото е повече от него. Той е номер 1 в професията си.”