"Победихме абсолютно заслужено. Бяхме по-добрият отбор днес. Въпреки малкото напрежение накрая, всичко мина без ексцесии. Феновете и на двата отбора се държаха абсолютно коректно. Заслужено стигнахме до 20 точки разлика. Успяхме да спечелим, важно е, че водим с 1-0. Виждате, че отборът на Балкан е с много голям потенциал", коментира старши треньорът на баскетболния Левски Лукойл след победата с 94:88 точки над Балкан в първия мач от финалната серия в Националната лига.

"Бих бил малко по-спокоен, ако успеем да поведем с 2-0. Имаше един период, в който играхме много добре, и ако не в нокаут, пратихме в нокдаун съперника. Не мога да кажа, че съм очаквал, но исках това превъзходство", добави Папазов.

източник: LAP.bg

Наставникът на Балкан Небойша Видич заяви: "Не ни достигна сърце. Взели са ни 13 борби в нападение в първото полувреме, това не е начинът, по който трябва да се играе финал. Това бе най-големият ни проблем, плюс агресивната защита на Левски, ние не успяхме да се разгърнем в нападение. Но като цяло, не бяхме концентрирани. Надявам се да изглеждаме различно във втория мач. Само 1-0 е, плейофна серия, трябва да натиснем. Виждаме доста мръсна игра, и не само на терена, дори и в коридора. Мисля, че когато имаш големи играчи с добра визитка, можеш да очакваш от тях да бъдат спортсмени, джентълмени, а не го виждаме. Без коментар."

Левски Лукойл спечели първия мач от финалната серия с Балкан