"Първо, искам да отбележа най-важното нещо в този мач – проявата на Цветослав Острев през първото полувреме. Поведението му е за пример в българския баскетбол. Това е новината в този мач. Да, ние спечелихме, но и да не бяхме, щях да кажа, че това е най-важното. Цецо си призна, че тройката му е извън времето. Адмирации. Не е много популярно нещо подобно в нашата държава. Това е най-важното – достойната постъпка на един истински спортист. Разбира се, след това важна е победата. Стана невероятен празник", заяви старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов след победата над Спартак в Плевен след продължение. 

"Имаше спортен шанс. Трябва да изгледаме записа. Всеки може да има претенции, като изгледаме записа в много случаи се уверяваме, че не сме прави. Не мисля, че трябва да коментираме съдийството. Стана невероятна атмосфера. Левски е предизвикателство за всеки отбор и публика. Казах на играчите, че 15 точки преднина не ти дават сигурност в Плевен. Щастлив съм, защото имахме емоционална седмица, и имахме нужда от тази победа. Подходихме отговорно и знаехме, че ще ни бъде тежко", добави Тити Папазов.

"Получи се един празник. Мога да кажа, че Спартак ни подари победата, тъй като 20 секунди преди края беше 4 точки за тях. Радвам се, че победихме, все пак идваме след спечелена Купа. Много тежко се играе в Плевен. Поздравявам съперника за добрата игра", коментира баскетболистът на "сините" Божидар Аврамов.

"Имаше момент, в който се виждахме като победители. Това трябва да ни е за урок, че докато свърши мача не може да се радваш. Разбира се и ситуацията в края на редовното време, при която те атакуваха и не успяхме да направим фаул. Не успяхме да вземем борбата и получихме фаул от тройката, с което влязохме в продължение. За мен в продължението рухнахме психически, а там ни вкараха 17 точки общо", бяха думите на треньора на Спартак Плевен Александър Дяковски, а Цветослав Острев добави: "Първо, в тази игра трябва да има спортсменство. Независимо от заряда на мача, трябва да сме честни. Стана наистина драматичен двубой. Не мисля, че съдийството е повлияло. Изпуснахме си спечелен двубой. Тези 40 секунди, сигурно, ако ги играем още 10 пъти, мисля, че нямаше да ги загубим по този нелеп начин. Имахме указания, които можехме да спазим. Не го направихме и ни наказаха – един път с тройка, след това се получи фаул от тройката, а трябваше да го направим по-рано. В продължението като че ли не успяхме донякъде и психически. Така е в баскетбола. Има ги и тези моменти."