Наставникът на Левски Лукойл Константин Папазов коментира ексцесиите с феновете на „сините“ по време на втория мач от финалната серия на Националната баскетболна лига срещу Балкан Ботевград.

Напрежение възникна между запалянковците и гостуващия щаб, като срещата бе прекъсната.

„Никой не е очаквал такова нещо. От мен ли зависи къде да стоят феновете. Аз съм треньор. Има отговорни лица, съдии, които са разрешили. Правилникът не е нарушен. Може би за догодина – идея, казус за в бъдеще. Зад пейката бе забранено пет или три реда. После бяха по-нагоре. Много е неприятно. Ние нямаме полза от това. Бяхме в еуфория. Никой не може да каже какво ще стане“, започна Папазов.

Прекратиха Левски Лукойл - Балкан, доиграват в четвъртък

Ексцесиите в "Универсиада" в снимки

„Поставиха условие да се напусне залата, гледам другите не напускат. Ако ме питате за нещата, които зависят от мен. Нека да питаме полицията от къде е полетяла първата бутилка. Чул съм, не съм очевидец. Полицаят каза, че състезател с брада, а това е масажистът, е хвърлил бутилката. Има логика тя да е била хвърлена по него. Това са хипотези. Аз съм положил усилия, за да опазя играчите на Балкан. Стоях между феновете и играчите на Балкан. Няма да кажа една лоша дума за феновете на Балкан. Истината е, че всички ние носим вина. Като клуб организатор, съдите, имаше охрана. Никой няма полза от това. Само да ви кажа, че в последните години в Гърция това се случва непрестанно. Но аз не го подкрепям. Ще предложа нещо, гостуващи фенове да няма. Независимо, че до днес бях на обратното мнение. Не сме отхвърлили един човек от Ботевград“, продължи Папазов в изявлението си пред БНТ

„Не вярвам, че публиката няма да излезе. Хората от Ботевград обичат баскетбола, когато са заедно е нормално да са единни. Истината е, че те трябва да се съобразят с разпореждането“, завърши Папазов.