Старши треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов направи поредното си колоритно изказване след спечелването на Балканската лига след 75:69 над Галил Гилбоа на финала в Прищина. Той смеси темата за успеха в турнира с тази за юбилея на футболния клуб.

"Най-после дойде ред и на България. Безкрайно съм щастлив с този успех, който е успех на българския баскетбол. Днес двата отбора, които играха на малкия и големия финал, победиха. Балкан успя да победи домакините и то в осакатен състав. Ние успяхме да победим и да детронираме отбора на Галил и сега двата отбора сме с по две титли в това състезание. Със сигурност ако жребият или ако условията на лигата не ни беяха събрали на полуфинал, можеше да има български финал, ако гледаме резултатите", заяви Папазов.

"Безкрайно съм щастлив, че успяваме в годината, в която Левски боледува, в годината, в която "сините" фенове търсят успехи, искат победи и страдат за загубите на футболния отбор, в момент, в който ние се борим за нещо свято - за името на Левски, за голямата любов, която ще покажем на 23 май на Националния стадион", добави Тити.

"С безкрайно уважение към всички, които са играли в Левски в годините до момента, с онзи уникален Георги Младенов, който имахме, не искам никой да се сърди, но смятам, че това е най-силният Левски. Всеки Левски е бил силен за времето си, всеки Левски е бил автентичен, но моето лично мнение, което е пристрастно и свързано с много изхарчени средства, е че това е най-силният Левски.

"В един сезон, в който бяхме раздирани от критики, напълно основателно от журналистите, когато Левски не играеше добре, целият наш щаб боледуваше, но и вярваше в потенциала на играчите. Това днес беше 32-ия финал в моята кариера. Във всички случаи аз смятам, че съм имал някаква заслуга с целия си екип, с който работех винаги досега. Искам само да кажа, че "сините" фенове трябва да вярват, че са фенове на най-великия отбор в България. Трябва да са щастливи, че БК Левски днес накара Косово и Прищина да бъде за тях и да се пее името на Левски в залата. Това е голямата ни заслуга, това име ще кънти от днес до 23 май, за да покажем на всички, че когато Левски е на колене, може да се изправи, защото има велика мощ, велико име, наречено Васил Левски, има велик спортист, който се казва Георги Аспарухов и има най-великата публика, която ще докаже на цяла България на какво е способна. Никой няма да ни спре", каза още Тити Папазов.

Цялото интервю на наставника на БК Левски можете да чуете в аудио файла.