Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов заяви, че е доволен от победата срещу Черно море Тича със 107:91 във Варна снощи, но добави, че е било трудно да се играе на 30 декември.

"Завършихме годината с коледен мач. Смятам че в последната част не играхме отговорно в защита. Като цяло съперникът игра с настроение и спечели много борби в нападение. Изпълниха ни много фаулове, но нито за момент нямахме проблем в хода на мача."

"Допуснахме едно отпускане при 18 точки разлика, но като цяло нагласата за този мач, нямаше как да бъде на 100%. Играхме без няколко основни баскетболиста. Момчетата се стараха, не мога да се оплача. Просто е много трудно на тази дата да се играе. Радващо е поведението на младите момчета и подкрепата на публиката. Беше важно да спечелим двубоя и да нямаме контузии", каза Папазов през сайта на НБЛ.

Баскетболистът на шампионите Христо Захариев се надява на по-добра игра през 2019 година.

"Отборът на Черно море Тича е много млад, но играе много добре, особено в тяхната зала. Беше ни трудно през целия мач. Ние контролирахме срещата, но не успявахме да направим голяма разлика. Все пак по-голямата ни класа и опит ни помогна и заслужено спечелихме двубоя."

"Получи се резултатен мач. Липсваше защитата, но аз се радвам, че завършихме годината с победа. Надявам се през 2019 година да играем по-добре и да сме здрави най-вече, за да постигнем целите си", заяви Захариев.