Наставникът на баскетболния Левски Тити Папазов заяви, че се надява тимът му да обърне полуфиналната серия срещу Балкан до 3:2 победи, след като загуби и втория двубой в Ботевград.

„Мач, в който съперникът заслужаваше повече победата. Ние играхме слабо, само Джумейн Джоус, всички останали не показаха и 50% от своите възможности. В тази ситуация, в тази невероятна атмосфера, подкрепата от трибуните и неистовото желание на отбора на Балкан всичко различно от загуба на Левски нямаше да бъде реално. Ние сме изключително слаби в защита. Това са двата най-слаби отбора в защита. Само, че в тази серия те компенсират с неистово желание. Иначе през годината и двата отбора играха слабо в защита. Само, че те сега извадиха страхотен характер, воля, много искат и имат невероятна подкрепа от публиката“, заяви Тити Папазов.

„4 минути преди края всички в залата са се надявали, че Балкан ще бие, но не са си представяли, че ще бие с 18. Безсърцати две защити, фаул на Лио и там свърши мачът. Нищо не може да се промени за два дни. Единствено няма да е такава атмосферата. Може би егото и огромното ни самочувствието ще помогне да изиграем първия мач. Той ще е най-труден, а вторият не толкова, а ако се стигне до 3:2 тогава психологията ще е на наша страна. Но това е много далеч4, коментира още Папазов.

„От 2:0 до 3:2 съм губил две серии, но в живота има равновесие и сега е време да спечеля, но няма да стане с тази игра. Аз съм най-виновен за тази загуба, след като не съм го вменил на моите играчи. Не съм имал по-спокойна серия, само, че не може да не уважаваш факта, че се играе 5 на 5. Като от нас играе един, а другите все едно не са на терена, не можем да победим. Съдиите допуснаха доста грешки, но и аз да съм съдия и аз ще сбъркам при тази невероятна игра на Балкан и тази атмосфера. При безупречни съдии, щеше горе-долу да е същото“, каза Тити и завърши:

„Ако през годината сме спечелили доверието на феновете, заслужаваме да бъде подкрепени. На 19-и ще играем в тази зала отново. Надявам се поне.“